Een moment geduld aub...
De Walnoothoeve(n) De Walnoothoeve(n)
{{cartCtrl.amount}} items
{{(item.amount/item.factor).toFixed(1)}}KG
{{(item.amount/item.factor)}}X
{{item.title}}
{{item.price/100 * item.amount / item.factor | currency:'€'}}
Subtotaal
{{(cartCtrl.total) / 100 | currency:'€'}}
Korting
{{cartCtrl.discount.amount / 100 | currency:'€'}}
Verzendkosten
{{cartCtrl.shipping / 100 | currency:'€'}}
Totaal
{{(cartCtrl.total-cartCtrl.discount.amount+cartCtrl.shipping) / 100 | currency:'€'}}
Bestellen

Dieren

Home   /   Dieren   /   Noord Hollands Hoen 

Noord Hollands Hoen

Het Noord-Hollands hoen

 

Het Noord-Hollands hoen is een prachtig kippenras dat oorspronkelijk uit Noord-Holland komt. Het is een vleeskippenras dat bekend staat om zijn witte en malse vlees, dat vooral in Amsterdam erg gewild was. Het ras heeft een koekoek kleurige verenkleed, waarbij de hanen lichter zijn dan de hennen. Het ras is ook autosexend, wat betekent dat de kuikens van de hanen en hennen al bij de geboorte te onderscheiden zijn. De Noord Hollandse hoenders zijn in het begin van deze eeuw ontstaan. Met name de Mechelse hoenders (koekoek) stonden aan de wieg van de Noord Hollandse hoenders. In Nederland heeft men de poten en buitentenen onbevederd weten te fokken. Hiervoor zijn ook de Plymouth Rocks gebruikt. Het doel van deze creatie was om een ras te fokken dat een prima leg combineerde aan een goede bout. Het slachthoen moest een witte huid hebben. Daarom werd de koekoek kleur genomen.

 

Het Noord-Hollands hoen is een bedreigd Nederlands ras, dat wordt ondersteund door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH). De SZH zet zich in voor het behoud en de promotie van zeldzame huisdierrassen, waaronder het Noord-Hollands hoen. De SZH werkt samen met fokkers, hobbyhouders, educatieve centra en andere organisaties om het ras te beschermen en te verspreiden.

 

Het Noord-Hollands hoen is een ras met een rijke geschiedenis en een unieke uitstraling. Het is een ras dat het verdient om bewaard te blijven voor de toekomst. Het is een ras dat geschikt is voor zowel vlees- als legdoeleinden, maar ook voor educatie, huisdier en hobby. Het is een ras dat rustig en vertrouwelijk is, en goed tam te maken is. Het is een ras dat je kunt bewonderen op de Walnoothoeve of bij andere fokkers en houders.

https://www.anhbc.nl/

Meer dieren