Een moment geduld aub...
De Walnoothoeve(n) De Walnoothoeve(n)
{{cartCtrl.amount}} items
{{(item.amount/item.factor).toFixed(1)}}KG
{{(item.amount/item.factor)}}X
{{item.title}}
{{item.price/100 * item.amount / item.factor | currency:'€'}}
Subtotaal
{{(cartCtrl.total) / 100 | currency:'€'}}
Korting
{{cartCtrl.discount.amount / 100 | currency:'€'}}
Verzendkosten
{{cartCtrl.shipping / 100 | currency:'€'}}
Totaal
{{(cartCtrl.total-cartCtrl.discount.amount+cartCtrl.shipping) / 100 | currency:'€'}}
Bestellen

8 September en 9 September

Home   /   Evenementen 

Open monumentendag en dag van het levend erfgoed

De Walnoothoeve(n) in Hoeven is een bijzondere plek om te bezoeken tijdens de openmonumentendag van de gemeente Halderberge en de dag van het levend erfgoed van de SZH. Deze dagen vinden plaats op vrijdag 8 september en zaterdag 9 september. Je kunt dan kennismaken met de geschiedenis en de cultuur van deze boerderij, die al sinds 1640 bestaat.

 

De Walnoothoeve(n) is niet alleen een monument, maar ook een levend museum. Hier vind je namelijk allerlei oude Nederlandse pluimveerassen, zoals het Chaamshoen, De kraaikop, De brabanter, het noord-Hollandshoen, De Ronquersrs kalkoen, De Vlaamse gans en de helmparelhoen. Deze rassen worden met veel liefde en zorg gefokt en gehouden door de eigenaren van de Walnoothoeve(n). Zij vertellen je graag meer over de bijzondere kenmerken en eigenschappen van deze kippen.

 

Naast pluimvee heeft de Walnoothoeve(n) ook een mooie fruitaanplant. Je kunt hier genieten van de bloesem in het voorjaar en het fruit in het najaar. Er zijn verschillende soorten appels, peren, pruimen, kersen en noten te vinden. Sommige daarvan zijn ook oude rassen, die je niet zo vaak meer tegenkomt. De Walnoothoeve(n) maakt ook heerlijke producten van het fruit, zoals jam, sap, wijn en likeur. Je kunt deze producten kopen bij de boerderijwinkel of online bestellen via de website.**

 

Als je zin hebt in een leuke en leerzame dag, kom dan naar de Walnoothoeve(n) tijdens de openmonumentendag en de dag van het levend erfgoed. Er worden elke dag rondleidingen verzorgd langs het pluimvee en het fruit. Je kunt ook zelf rondkijken en genieten van de sfeer en de natuur. Speciaal voor de kinderen is er een kuiken knuffelbak, waar ze de kuikens van de oude rassen kunnen knuffelen. Dat is pas schattig!  Elk uur start een rondleiding verzorgd door onze vrijwilligers langs onze rassen en soorten. Met ook een bezoek aan onze likeur en wijn makerij. Onze boerderij winkel is geopend  voor aankoop van al onze eigen producten.

 

Voor meer informatie over de openmonumentendag en de dag van het levend erfgoed kun je kijken op de websites van de gemeente Halderberge en de SZH. Daar vind je ook het programma en de openingstijden van de Walnoothoeve(n) en andere monumenten en erfgoederen in de omgeving. Mis het niet!