Een moment geduld aub...
De Walnoothoeve(n) De Walnoothoeve(n)
{{cartCtrl.amount}} items
{{(item.amount/item.factor).toFixed(1)}}KG
{{(item.amount/item.factor)}}X
{{item.title}}
{{item.price/100 * item.amount / item.factor | currency:'€'}}
Subtotaal
{{(cartCtrl.total) / 100 | currency:'€'}}
Korting
{{cartCtrl.discount.amount / 100 | currency:'€'}}
Verzendkosten
{{cartCtrl.shipping / 100 | currency:'€'}}
Totaal
{{(cartCtrl.total-cartCtrl.discount.amount+cartCtrl.shipping) / 100 | currency:'€'}}
Bestellen

Dieren

Home   /   Dieren   /   Ronquières kalkoen 

Ronquières kalkoen

De Ronquières kalkoen

 

De Ronquières kalkoen is een zeer oud Belgisch ras dat al in de 17de eeuw op schilderijen werd afgebeeld. Het ras is genoemd naar het dorp Ronquières in Henegouwen, waar al vijf eeuwen lang veel kalkoenen ambachtelijk worden gefokt . De Ronquières kalkoen is een directe afstammeling van de kalkoenen die Cortez in 1520 uit Mexico meebracht.

 Het ras werd op het einde van de 19e eeuw erkend en in 1907 werd de eerste standaard opgesteld.  De Ronquières-kalkoen is een zeldzaam kalkoenen ras dat in de streek van Ronquières in het noorden van Henegouwen wordt gefokt . Het ras werd op het einde van de 19e eeuw erkend en in 1907 werd de eerste standaard opgesteld . Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gedacht dat het ras was verdwenen, maar later werd het teruggevonden en teruggefokt . Het is het enige kalkoenen ras dat nu in vijf kleurslagen is erkend

 

De Ronquières kalkoen is een licht en vroegrijp ras dat zeer fijn vlees levert . Een volwassen haan weegt ongeveer 9 kg en een volwassen hen ongeveer 5 kg. De kalkoen heeft witte loopbenen en een blauwachtige kop . De kalkoen wordt erkend in vijf kleurslagen: patrijs, vaal, hermelijn, geelschouder en wit  .

 

De Ronquières kalkoen is een echt landras dat goed bestand is tegen de weersomstandigheden en zelf zijn voedsel kan zoeken . De hennen broeden goed en zijn goede moeders voor de kuikens. De kalkoenen kunnen ook vliegen, wat een oorspronkelijke eigenschap is van dit ras.

 

De Ronquières kalkoen is momenteel vrij goed verspreid bij liefhebbers over het hele land. Op de Walnoothoeve zijn er verschillende kleurslagen aanwezig, waaronder de zeldzame vaalkleurige .

 De Ronquières kalkoen is een delicatesse die veel smaakvoller is dan de industriële kalkoenen.

Meer dieren