Een moment geduld aub...
De Walnoothoeve(n) De Walnoothoeve(n)
{{cartCtrl.amount}} items
{{(item.amount/item.factor).toFixed(1)}}KG
{{(item.amount/item.factor)}}X
{{item.title}}
{{item.price/100 * item.amount / item.factor | currency:'€'}}
Subtotaal
{{(cartCtrl.total) / 100 | currency:'€'}}
Korting
{{cartCtrl.discount.amount / 100 | currency:'€'}}
Verzendkosten
{{cartCtrl.shipping / 100 | currency:'€'}}
Totaal
{{(cartCtrl.total-cartCtrl.discount.amount+cartCtrl.shipping) / 100 | currency:'€'}}
Bestellen

Fruitsoorten

Home   /   Fruitsoorten   /   Framboos 

Framboos

Framboos

Rubus idaeus   Behoort tot de familie van de Rosaceae  (rozen familie)

De framboos is een heester waarvan de stengels wel 2 m lang kunnen worden. De plant vermeerdert zich via wortelopslag waarmee de nieuwe stengels worden gevormd. Bij zomer framboos dragen alleen de 2 jarige stengels, welke na de dracht afsterven. De herftstframboos draagt daarentegen op de toppen van de een jarige scheuten. Door deze te laten staan kan men in het 2e jaar zeer vroeg ook nog eens van deze stengels oogsten, waarna ze afsterven en er weer jonge scheuten gevormd worden om in het najaar weer te kunnen oogsten.

 

Frambozen zijn heel zacht en teer maar super gezond. Ze bevatten veel vitamine C, vitamine B2 en B11 en foliumzuur. En zijn daarnaast ook nog eens rijk aan antioxidanten.

De bloemen worden in de medisch wereld ook toegepast voor ooginfecties. Hiervoor worden de bloemen gemengd met honing.

 

De Frambozenteelt is een erg lastige teelt en vraagt heel veel van grond- en teeltomstandigheden. De bloei begint eind april en de oogst kan via verschillende rassen en systemen door lopen tot begin december.

Op de Walnoothoeve(n) hebben we nu nog maar een ras staan dit is de Glen Ample. Verder betrekken wij onze frambozen van een van onze buren, die de frambozen onder professionele omstandigheden telen.

Frambozen zijn tijdens het seizoen bij ons vers verkrijgbaar. En buiten het seizoen uit de vriezer. Verder worden onze frambozen door ons verwerkt tot jam en tot een aantal likeuren.

 

X

Meer fruit