Een moment geduld aub...
De Walnoothoeve(n) De Walnoothoeve(n)
{{cartCtrl.amount}} items
{{(item.amount/item.factor).toFixed(1)}}KG
{{(item.amount/item.factor)}}X
{{item.title}}
{{item.price/100 * item.amount / item.factor | currency:'€'}}
Subtotaal
{{(cartCtrl.total) / 100 | currency:'€'}}
Korting
{{cartCtrl.discount.amount / 100 | currency:'€'}}
Verzendkosten
{{cartCtrl.shipping / 100 | currency:'€'}}
Totaal
{{(cartCtrl.total-cartCtrl.discount.amount+cartCtrl.shipping) / 100 | currency:'€'}}
Bestellen

Fruitsoorten

Home   /   Fruitsoorten   /   Pruim ( Prunus domestica) 

Pruim ( Prunus domestica)

De Walnoothoeve(n) in Hoeven is een prachtige plek waar al 17jaar lang pruimen worden geteeld. Pruimen zijn heerlijke vruchten die ook nog eens goed zijn voor uw gezondheid. De Latijnse naam voor pruim is Prunus domestica, wat betekent dat het een gedomesticeerde soort is die afstamt van wilde pruimen. Pruimen bevatten veel vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels die bijdragen aan een goede spijsvertering, een sterk immuunsysteem en een gezonde huid. Pruimen hebben ook een laxerende werking, waardoor ze kunnen helpen bij obstipatie en aambeien. Bovendien hebben pruimen een lage glycemische index, wat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel niet te veel laten stijgen. Dit kan gunstig zijn voor mensen met diabetes of overgewicht. In Nederland worden pruimen vooral geteeld in de Betuwe, de Flevopolder en Noord-Brabant. Pruimen zijn gevoelig voor ziekten en plagen, zoals schurft, monilia, fruitmot en vogels. Daarom is het belangrijk om de bomen goed te verzorgen en te beschermen.

 

Op de Walnoothoeve(n) staan vier verschillende rassen pruimen: Opal, Victoria, Reine Claude-d'oulins en Valor. Deze rassen hebben elk hun eigen kenmerken, zoals kleur, smaak, grootte en rijptijd.

Opal is een vroeg rijpend ras met paarse vruchten en geel vruchtvlees.

Victoria is een bekend ras met roze-rode vruchten en geel-oranje vruchtvlees.

Reine Claude-d'oulins is een oud ras met groene vruchten en groen-geel vruchtvlees.

Valor is een laat rijpend ras met donkerblauwe vruchten en geel vruchtvlees.

 

De pruimenbomen op de Walnoothoeve(n) worden in leivorm geteelt. Dat wil zeggen dat ze langs een draad worden geleid en gesnoeid. Dit heeft verschillende voordelen: het bespaart ruimte, het vergemakkelijkt de oogst en het voorkomt dat de takken breken door het gewicht van de vruchten. Bovendien ziet het er ook nog eens mooi uit!

 

De pruimen van de Walnoothoeve(n) worden niet alleen vers verkocht, maar ook verwerkt tot heerlijke producten. Zo maken ze zelf jam, wijn, likeur en gedroogde pruimen van hun oogst. Deze producten zijn allemaal ambachtelijk bereid met natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. U kunt deze producten kopen in hun boerderijwinkel of online bestellen via hun website.

 

Als u meer wilt weten over de pruimenteelt op de Walnoothoeve(n), of als u zelf wilt komen proeven van hun pruimen en producten, dan bent u van harte welkom! Op hun website vindt u meer informatie over hun openingstijden, activiteiten en contactgegevens. De Walnoothoeve(n) is een unieke plek waar u kunt genieten van de natuur, de geschiedenis en de gezondheid van pruimen!

Meer fruit