Een moment geduld aub...
De Walnoothoeve(n) De Walnoothoeve(n)
{{cartCtrl.amount}} items
{{(item.amount/item.factor).toFixed(1)}}KG
{{(item.amount/item.factor)}}X
{{item.title}}
{{item.price/100 * item.amount / item.factor | currency:'€'}}
Subtotaal
{{(cartCtrl.total) / 100 | currency:'€'}}
Korting
{{cartCtrl.discount.amount / 100 | currency:'€'}}
Verzendkosten
{{cartCtrl.shipping / 100 | currency:'€'}}
Totaal
{{(cartCtrl.total-cartCtrl.discount.amount+cartCtrl.shipping) / 100 | currency:'€'}}
Bestellen

Fruitsoorten

Home   /   Fruitsoorten   /   Vijgen (Ficus carica) 

Vijgen (Ficus carica)

Vijgen zijn een vrucht die behoort tot de familie van de moerbeifamilie (Moraceae). Ze zijn inheems in het Middellandse-Zeegebied, maar worden nu over de hele wereld verbouwd. Vijgen zijn een goede bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine K, kalium, koper en vezels. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten, die kunnen helpen de cellen te beschermen tegen schade.

Teelt in de wereld

Vijgen worden in veel landen verbouwd, waaronder Turkije, Egypte, Spanje, Italië, de Verenigde Staten, China en Iran. Turkije is de grootste producent van vijgen, gevolgd door Egypte en Spanje.

De wereldproductie van vijgen is ongeveer 2,8 miljoen ton per jaar. De grootste producenten zijn Turkije (1,2 miljoen ton), Egypte (480.000 ton), Spanje (240.000 ton), Iran (220.000 ton) en China (210.000 ton). In Europa is Spanje de grootste producent, gevolgd door Italië, Frankrijk, Griekenland en Portugal. In Amerika zijn Mexico, de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië de grootste producenten. De rest van de wereld produceert ongeveer 300.000 ton vijgen per jaar.

Vijgen zijn een gezonde vrucht die veel voedingsstoffen bevat, waaronder vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Ze zijn een goede bron van vitamine C, vitamine K, kalium, magnesium en ijzer. Vijgen zijn ook een goede bron van vezels, die belangrijk zijn voor een goede gezondheid van de darmen. Antioxidanten in vijgen kunnen helpen om schade aan cellen te voorkomen, wat kan bijdragen aan de preventie van chronische ziekten.

Vijgen kunnen op verschillende manieren worden gegeten. Ze kunnen vers worden gegeten, gedroogd, ingemaakt of tot jam of siroop worden verwerkt. Vijgen kunnen ook worden gebruikt in verschillende gerechten, zoals salades, gebak, soepen en smoothies.

Vijgen zijn een gezonde en veelzijdige vrucht die op verschillende manieren kan worden gegeten. Ze zijn een goede bron van voedingsstoffen en kunnen bijdragen aan de preventie van chronische ziekten.

 

Teelt op de Walnoothoeve(n) te Hoeven

De Walnoothoeve(n) te Hoeven is een fruitteeltbedrijf dat zich specialiseert in de teelt van vijgen. Het bedrijf  teelt verschillende rassen vijgen, waaronder Chelsea, Madelleine Des Deux Saisons, Rouge de Bordeaux en Brown Turkey.

Medische en gezondheidsaspecten van vijgen

Vijgen zijn een gezonde vrucht die een aantal gezondheidsvoordelen heeft. Ze kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren, de botten te versterken, het hart gezond te houden en het immuunsysteem te verbeteren. Vijgen kunnen ook helpen bij het verlichten van constipatie en het verbeteren van de spijsvertering.

Gebruikte rassen op de Walnoothoeve(n)

Rassenbeschrijving

Chelsea: Chelsea is een vroegrijp ras dat grote, gele vijgen met een zoete smaak geeft. De vijgen rijpen in augustus.
Madelleine Des Deux Saisons: Madelleine Des Deux Saisons is een middelvroeg ras dat grote, violette vijgen met een zoete smaak geeft. De vijgen rijpen in augustus en september.
Rouge de Bordeaux: Rouge de Bordeaux is een laatrijp ras dat grote, rode vijgen met een zoete smaak geeft. De vijgen rijpen in september en oktober.
Brown Turkey: Brown Turkey is een vroegrijp ras dat grote, paarse vijgen met een zoete smaak geeft. De vijgen rijpen in augustus.

 

Meer fruit